ΠΑΠΙΚΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΑ: ΟΤΑΝ ΟΡΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ !

* ** MAZI MEΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ του χρόνου εξελίχθηκε και η νοημοσύνη μας και έτσι μπορούμε πιο αποδοτικά κι’ αποτελεσματικά να ελισσόμαστε σε θέματα πίστεως και όχι να φερόμεθα «ανοήτως» όπως τόσα εκατομμύρια Μαρτύρων,Ομολογητών, Νεομαρτύρων και Ηρώων που έχυσαν χιλιάδες βυτιοφόρα αίματος ενόσω θα μπορούσαν να φερθούν με «διπλωματία» και «οικονομία» ούτως ώστε και την ζωούλα τους να περισώσουν αλλά και με τον Θεό καλά να τα έχουν. Διαβάστε περισσότερα »

Ο ιστορικός Χριστός θέμα της 2ης Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

[image: dhm]Στο πλαίσιο του γενικού θέματος της φετινής χρονιάς, που είναι «Ιησούς Χριστός, χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» Η 2η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο Ιεραποστολικό έτος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο του γενικού θέματος της φετινής χρονιάς, που είναι *«Ιησούς Χριστός, χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας»,* η εν λόγω Σύναξη είχε το επιμέρους θέμα *«Τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι τον Υιόν του ανθρώπου;».* Διαβάστε περισσότερα »

«Τα παιδιά της Σοκολάτας» στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

[image: 01010101]Με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη ζωή, τα ήθη, τα έθιμα και την καθημερινότητα παιδιών αντίστοιχης ηλικίας στη μακρινή Ουγκάντα Αν βρισκόταν κανείς το Σάββατο το μεσημέρι που τα παιδιά των Κατηχητικών της Ευαγγελίστριας Πειραιά έφευγαν για το σπίτι τους, θα τα έβλεπε χοροπηδώντας και κρατώντας κούκλες στο χρώμα… της σοκολάτας! Τί είχε συμβεί; Διαβάστε περισσότερα »

Ιερά Πανήγυρις στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής.

[image: tn]Στις Ιερές ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πανηγύρεως την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής Ενώ το πρωί στις 8.00 π.μ.θα ξεκινήσει η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία. Στις Ιερές ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώη…περισσότερα »

ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

[image: 140 2667] Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια καθώς και σε έντονο κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας *κ. Διονύσιο* την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου ε. έ, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του πρώην Διακόνου της Ι. Μητροπόλεώς μας *κ. Παναγιώτου Αναστασόπουλου*, τον οποίο παρουσίασε και εγκατέστησε στην Ενορία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Λεχαίου, στην οποία και θα Εφημερεύει. Διαβάστε περισσότερα »

Eπετειακή εκδήλωση εις τιμήν και μνήμην του αειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀνακοινώνεται, ὅτι θά λάβῃ χώρα ἐπετειακή ἐκδήλωση εἰς τιμήν καί μνήμην τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυροῦ Δαμασκηνοῦ, έπί τῇ συμπληρώσει 100 έτῶν ἀπό τῆς γεννήσεως αὐτοῦ. Ἡ ἑορταστική αὐτή ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθεῖ στό Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευματικοῦ Διοικητικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (ὁδός Ἀγράφων καί Μεγάλου Άλεξάνδρου) τήν Τετάρτη 19η Νοεμβρίου καί ὥρα 6 μ.μ. καί περιλαμβάνει: Διαβάστε περισσότερα »