Ονομαστήρια Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου.

[image: amb]Ο Μητροπολότης Καρπάθου ετίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Ομογάλακτο αδελφό του στη Θεολογική Σχολής της Χάλκης π.Κωνσταντίνο Χαλκιά, Θεολόγο και Εφημέριο Σπόων * Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων* Και πάλι φέτος με σεμνότητα, λιτά κι απέριττα, γιόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. Την ίδια ημέρα γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος. Το απ… περισσότερα »

Εσπερινός της Αγίας Άννης στον Ταύρο (ΦΩΤΟ).

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Αννης Περβολίων (Ταύρου) εορτάσθηκε η Σύλληψις της Αγίας Άννης, μητρός της Θεοτόκου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολ’ιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τους εφημερίους του Ναού και άλλους ιερείς, που ήλθαν να συνεορτάσουν, όπως και πολλοί πιστοί, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως την Αγία Άννα, την οποία θεωρούν στοργική Προστάτιδά τους. *η συνέχεια Εδώ*

Σύρου Δωρόθεος: Η εικόνα της Κοιμήσεως από τον Γκρέκο συμπυκνώνει τον πόνο και τα πάθη του Ελληνισμού».

Στα μεθέορτα της Πανσυριανής Πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου, το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου στο εν Ερμουπόλει ιερό επίγειο παλάτι του έλαβε χώρα η καθιερωμένη Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, που εφέτος ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό του ΕΤΟΥΣ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ 2014 και στα 400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα Αγιογράφου και Ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλο, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, εκπρόσωποι των Περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, οι επικεφαλής της Εκπαιδευτι… περισσότερα »

Μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών στον Αρχιεπίσκοπο.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει ένας συντονισμός, ώστε η προσφορά των Αρτοποιών στα συσσίτια των ενοριών να γίνεται μέσω των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας, για να υπάρχει καλύτερη οργάνωση. «Δεν θέλουμε να πάει ούτε ένα ψίχουλο ψωμιού χαμένο» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μούσιος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος. Διαβάστε περισσότερα »