Προετοιμασία για την γιορτή !

Σύμπασα η πλάση στέκει με συστολή αναμένοντας. Προετοιμάζεται και καρτερεί το μέγα γεγονός. Τα φύλλα στα δέντρα ντύθηκαν τις πορφυρές φορεσιές με τα χρυσά σιρίτια. Το στερέωμα κατέβηκε χαμηλά, θες από συστολή, θες από αδημονία. Οι ετοιμασίες γίνονται σιωπηλά, αθόρυβα. Κάτω από το χώμα, η ελπίδα ετοιμάζεται με τρόπους μυστικούς. Θα εμφανιστεί μόνο σε όσους θέλουν, σε όσους έχουν αυτιά να ακούσουν και μάτια να δουν και να δεχτούν το θαύμα της Ζωής. Σιωπηλοί κτίστες δουλεύουν άοκνα και συντελούν στην έλευση Του Κτίστη. Ω! Πόσο Μέγα Μυστήριο είναι αυτό! Ο Θεός θα γεννηθεί σε μια σπ…περισσότερα »

Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

*Η* Νέα Ευκαρπία, στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, ήταν ένα μικρό και φτωχό χωριό περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων. * Η* ιστορία του ξεκινά το 1922 όταν με την Μικρασιατική καταστροφή οι κάτοικοι της Ευκαρπίας (Ουσάκ), της Μικράς Ασίας, άνθρωποι που άφησαν με την βία την πατρίδα τους και φτωχοί, πονεμένοι, ρακένδυτοι και ανέστιοι, ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε αυτήν την περιοχή της Θεσσαλονίκης γυρεύοντας ένα καλύτερο αύριο και ακουμπώντας εδώ σε αυτόν τον τόπο τις ελπίδες τους. *η συνέχεια Εδώ*

Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίας Ἄννας Κηφισιᾶς.

*Ἡ* ἐνοριακή κοινότητα τῆς Ἅγίας Ἂννης στήν Κηφισιά ἒχει κέντρο τόν ὀμώνυμο Ἱερό Ναό της. Ὁ Ναός αὐτός ἀποτελεῖ τήν ἐξἐλιξη ἐνός μικροῦ ναϊδρίου, μιάς πρόχειρης δηλαδή κατασκευής ἀπό λαμαρίνες καί ξύλα,τήν ὀποία δημιούργησε μία μοναχή ὀνόματι *Γεωργία* τήν δεκαετία τοῦ *1950*. Στίς ἀρχές τοῦ *1960* μέ τήν βοήθεια κατοίκων τῆς περιοχῆς ἀρχίζει ἡ θεμελίωση στόν ἲδιο χώρο νέου μικροῦ ναοῦ σέ ρυθμό μονόκλιτης βασιλικῆς αὑτή τήν φορά μέ πιό σωστά οἰκοδομικά δεδομένα γιά νά λάβει τελικά μιά ὀλοκληρωμένη μορφή παρεκκλησίου πλήρως ἐξοπλισμένου. Ὁ νέος Nαός ἐξυπηρετείται λειτουργικά ἀπό τή…περισσότερα »

Ιερός Ναός Αγίας Άννης Κατερίνης.

Μεγάλη ήταν η επιθυμία των κατοίκων της περιοχής της βορειοδυτικής Κατερίνης να αποκτήσουν ένα Ναό για τις λατρευτικές τους ανάγκες. Στη γύρω περιοχή δεν υπήρχε Ναός και οι κάτοικοι αναγκάζονταν να εκκλησιάζονται στους υπόλοιπους Ναούς της πόλεως. Όμως υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους λόγω των αποστάσεων. Με τη χάρη του Θεού όμως, αρχιερατεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου, το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. *Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ* Το φθινόπωρο του 1990 αρκετοί κάτοικοι συγκέντρωσαν τις απαιτούμενε… περισσότερα »